15. toukokuuta 2011

Keittiössä

Ruokapuoli vaatii välillä hieman kekseliäisyyttä. Ruokakaupassa käydessä täytyy pitää mielessä, että en tällä hetkellä omista esimerkiksi kattilaa tai kunnollista veistä. Myöskin mausteita ostan sitä mukaan kuin tarvetta ilmenee.

Ensimmäisenä tein jauhelihasta, kahdesta maustetusta tomaattimurskasta (basilika ja valkosipuli) ja pennepastasta ruokaa. Pasta kypsyi hyvin tomaattikastikkeen joukossa ja lopputulos oli oikein hyvä vaikka itse sanonkin:


Tänään kokkailin sitruunaista kanapastaa. Kuka muuten on keksinyt, että pastan keittämiseen edes tarvitsisi kattilaa? Hyvin onnistui nimittäin näinkin:



Kanahyllyllä hymyilytti, sillä paketeissa oli aina kuva kanan tuottaneesta farmarista. Kananviljelijä John, olkaa hyvät:



Hyvin onnistui kanan leikkaaminen muuten perusruokaveitsellä. Silti voisin ehkä harkita ihan oikeankin veitsen ostamista.

Pastaan tuli siis muutama kerä tagliatellepastaa, pari kanan rintafilettä suikaloituna, pari teelusikallista pestoa, suolaa ja pippuria, puolikkaan sitruunan mehu ja purkillinen viisiprosenttista ruokakermaa. Tunsin itseni ihan Jamie Oliveriksi kun pidin asiat näinkin simppeleinä!

Inspiraationa toimii siis Pastanjauhannan Pollo Limonello, mutta tuli todella hyvää ilman sen kummempia kommervenkkejäkin. Suosittelen kokeilemaan! Tässä kuva lopputuloksesta:


Maha täynnä tätä kelpaa odotella illan spektaakkelia. Eilen uhosivat ruotsalaiset lööpissä kovasti voittavansa, mutta uskokoon ken tahtoo.

Ei kommentteja :