22. joulukuuta 2013

Punajuurta

Jos joku tarvitsee vinkin vaikkapa joulun särpimeen, niin tällaista hirmuisen hyvää punajuuribulguria tehtiin tämän vuoden itsenäisyyspäivän illallisen pääruuaksi karitsan sisäfileen kylkeen. Ja olipa muuten hyvää! Eihän meillä ikinä ole huonoja ruokalajeja sattunut kohdalle, mutta kyllä tällä kerralla oli aivan erityisen herkullista. Ohje on napattu kaasuliesifirman Köökki-lehdestä ja tässä tarjoiltuna hieman muokattuna versiona.

Punajuuritaboulleh ja piparjuurikastike (neljälle)

500g punajuuria
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
2 rkl voita

Kuori ja kuutioi punajuuret. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon mausteet ja nostele päälle muutama nokare voita. Paahda kypsiksi 225-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Kypsennysaika riippuu punajuurikuutioiden koosta ja tuoreudesta.

2 dl bulgurjyväsiä
1 sitruunan mehu
1 pieni punasipuli hienonnettna
1 dl hienonnettua persiljaa
1 dl hienonnettua minttua
1 ruukku rucolaa

Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon punajuuret, sitruunamehu, punasipulisilppu, yrtit ja rucola.

400g turkkilaista jugurttia
noin 2 rkl raastettua piparjuurta (tai valmista piparjuuritahnaa, sillä piparjuuren raastaminen on jokseenkin ärsyttävää puuhaa)
2 tl hunajaa
ripaus suolaa

Sekoita kastikkeen aineet keskenään, lisää tarvittaessa piparjuurta. Tarjoile punajuuribulgurin kanssa.

Suuri plussa myös väristä!
Kas kun ei muuten huomattu ostaa itsenäisyyspäivän juhlintaan tällaista täsmäorkideaa. Ehkä ensi kerralla sitten!
Kuva mainiosta This is not the life I ordered -blogista.

Ei kommentteja :