19. joulukuuta 2013

Keittoa

Täällä on mennyt nyt viime ajat aivan koiranpennun lumoissa. Koskapa pyrin pitämään tämän blogin kohtalaisen koiravapaana ja keskittyä tavanomaiseen tajunnanvirtaani, niin laitan koirasta nyt tähän väliin vain tämän yhden kuvan.

Poika on tullut kotiin!
Varsinainen asia oli nyt kuitenkin pistää jakoon thaimaalaisen kanakeiton ohje, jonka lisääminen tänne blogin muistiin on ollut mielessä noin puoli vuotta. Ohje on alkuperältään Pastanjauhantaa-blogista, mutta laitan tähän nyt oman tuunatun ja viilatun ohjeeni.

Chili-kookos-kanakeitto

2 isoa sipulia viipaleina
4 tl inkivääritahnaa
8 valkosipulinkynttä murskana
3 pientä rawit-chiliä tai ehkä noin vajaa 3 niitä isoja miedompia pienistäkin kaupoista saatavia chilejä
reilusti kanaa paloina, melkein kilo saa olla

½ tl kanelia
2 tl juustokuminaa
2 tl pippurisekoitusta myllystä
muutama kaffirlimetinlehti murusteltuna tai noin 1 tl valmista murua
2 rkl kalakastiketta
2 rkl mietoa currytahnaa (esim. Spice Up Punainen thai currytahna)

n. 400 g pakastewokkivihanneksia
puoli litraa kanalientä
200 g purkki kookoskermaa
tuoretta korianteria

Paista sipulit, valkosipulit, inkivääri ja pilkotut chilit öljytilkassa. Lisää mausteet, paista hetki. Lisää kana ja paista kypsäksi. Lisää kanaliemi ja vihannekset ja keitä lämmöllä muutama hetki. Lopuksi lisää kookoskerma ja kuumenna. Koristele korianterilla. Keiton voi tarjota joko keittona tai sitten keitetyn riisin kanssa.

Tätä on nyt niin monta kertaa tehty ja niin monta kertaa kehuttu, että uskallan varauksetta suositella. Tulisuusastetta voi toki säätää mieleisekseen, tämän ohjeen chilimäärällä keitto lämmittää muttei kuitenkaan vielä polta.

Ei kommentteja :