4. kesäkuuta 2013

Mehutusta

Huh mitä ilmoja! Viikonloppu meni aika lailla kuumissa tunnelmissa, ja tuli avattua muun muassa terassikausikin näin kesäkuun alkamisen kunniaksi. Lisäksi kävin jälleen tallilla pyörimässä ja ajoin pätkän ravia hevosella ihan itse. Jälkeenpäin mietin, että olisi nyt pitänyt ajaa vähän sitä mummeliravia reippaampaakin, mutta toisaalta kuitenkin suhteellisen vieraalla hevosella mennessä on hyvä pitää järki kädessä ja kontrolli päällä, kuten aiemmin opinkin. Mutta joka tapauksessa aivan mahtavaa touhua se ajotouhu, ja kärryille tulee ihan samalla lailla himo päästä kuin selkäänkin. Näin olen huomannut!

Mutta on niitä mehujakin tullut tehtyä. Raparperimehu meni niin hetkessä, että siitä ei tullut kuvaakaan otettua, mutta ohjeen siihen otin täältä ja voin suositella sekä ohjetta että koko blogia lämpimästi. Raparperimehun ohella ollaan juotu kannukaupalla myös tällaista juomaa:

Raikas minttujuoma

½ dl sokeria
1 dl kuumaa keitettyä vettä

Yhden sitruunan mehu (tai puolikkaan sitruunan ja puolikkaan limen)
2-3 rkl tuoretta minttua
Kylmää vettä
Pussillinen jäämurskaa
Hyppysellinen suolaa

Mittaa sokeri kupposen pohjalle, kaada päälle kuuma vesi ja sekoita tasaiseksi. Purista kannun pohjalle sitrusmehut, lisää silputut mintunlehdet, suolaripaus ja jäämurska. Lisää kannuun sokerivesi ja kylmää vettä, sekoita ja hörpi.

Tämä ohje on aikanaan bongattu eräästä intialaisesta keittokirjasta ja muuteltu epämääräiseksi ja omaan makuun sopivaksi. Suosittelen kokeilemaan varsinkin kuumina päivinä.

Hörps. 

Ei kommentteja :