8. tammikuuta 2013

Piparjuuri

Tämähän on ihan randomblogi, mutta ajattelin nyt silti jakaa yhden hyväksi havaitun reseptin, jota on tullut tehtyä viime aikoina pari kertaa. Alkuperäinen resepti löytyi Helsingin Sanomien ruokasivulta, jossa käsiteltiin urheilun jälkeisiä syömisiä. Onneksi kokeilin ja uskon, että tästä tulee kokeiltua vielä eri versioitakin: esimerkiksi pinjansiemenet kävisivät tähänkin hyvin ja granaattiomenansiemenet ovat kanssa aina granaattiomenansiemeniä. 

Kana-avokado-pastasalaatti
4 annosta

1 l keitettyä pastaa
2 kypsää (grillattua) broilerin koipea tai 1 grillattu rintaleike
1 avokado
½ rs (à 250 g) kirsikkatomaatteja
1 paprika
150 g fetajuustoa tai 2 dl raejuustoa
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Kastike:
4 rkl öljyä
3 rkl viinietikkaa
2 rkl raastettua piparjuurta
1 rkl pieniä kapriksia
1 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa
1 raastettu valkosipulinkynsi

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kypsä, kylmä pasta kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Riivi broilerin koivista lihat pastan sekaan. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa hedelmäliha kuoren sisällä kuutioiksi ja kaapaise kuutiot pastan sekaan. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa neljään osaan. Kuutioi paprika. Lisää tomaatit ja paprikat salaatin joukkoon. Murustele joukkoon vielä fetajuusto ja hienonnettu lehtipersilja.


Itse keitin puoli pussillista suosikkisydänpastaa ja paistoin reilun puoli kiloa kanaa. Avokadojakin tuli laitettua pari kappaletta ja kirsikkatomaattejakin ja fetaakin koko rasialliset. Ihanan veikeä maku salaattiin tulee kastikkeen piparjuuresta, joka nousi ihan ykköskiinnostavaksi kasvikseksi tällä hetkellä!


Suosittelen!
Huomioinpa senkin samaan hengenvetoon, että tänään oli historiallinen päivä Hesarin suhteen, kun lehti muuttui tabloidikokoon. 

Miten nyt suu pannaan?
Toistaiseksi olen kokenut asian tiimoilta lähinnä muutosvastarintaa

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Sun pitää alottaa linkkiblogi. Oot ihan linkkipankki!

Elina kirjoitti...

parhaani yritän!