Mangojuustokakku
Pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita tai margariinia
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 ½ rkl sitruunamehua
4 liivatelehteä
tilkka vettä
2-3 dl kuohukermaa
Päällinen:
2 dl mangososetta
2 liivatelehteä
tilkka vettä
Murenna keksit muruiksi ja kaada sulatettu rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.
Liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahto tuorejuuston joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Laita liivatelehdet kylmään veteen hetkiseksi. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen, lisää mangososeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada varovasti kakun päälle, tasoita ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.
Muista pyöräyttää veitsellä kakun ympäri vuokaa irrottaessasi, niin irtopohjavuoan reuna ei revi kakkua rikki. Syöhän!
![]() |
Omnomnom! |
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti